13. april 2007

Mulligatawny Suppe

Ingredienser:
1 kop hakkede løg
1 kop hakkede gulerødder
1 kop hakket selleri
4 spsk olie
3 spsk mel
4 spsk karry
Kyllingefond og vand (skal give ca. 1 liter suppe)
2 kopper rå kyllingebryst i tern
1-2 æbler skrællet, udkernet og i tern
1-2 kopper kogte ris
½ spsk timian
1½ spsk salt
½ spsk peber

Tilberedning:
Svits løg, gulerødder og selleri i olien ved jævn varme (ca. 4/6) til de er noglelunde bløde/blanke.
Mel og karry tilsættes og røres i. Simrer med i 1 minut.
Tilsæt fond og vand.
Tilsæt kylling.
Læg låg på, skru ned (1-2/6) og lad simre i 15. minutter (rør i det et par gange).
Tilsæt æbler, ris, timian, salt og peber og lad det simre 15 minutter mere (rør et par gange)

Server i skåle eller tallerkner.

PS: Æblerne skal være nogle røde æbler som er rimelig søde og ikke for hårde i det.

2 kommentarer:

Jobbe sagde ...

Hvor meget er en kop ? kan jeg få nogle "gram" i stedet :-)... Skal risene være kogt inden man hælder dem i suppen ??

Skal lige til at prøve den spæddet op med masser af chili. Tror det er godt mod vinterkulden.

Ronnie sagde ...

En kop er en kop, det skal ikke være så nøjagtigt. Jeg tog bare en alm. kaffekop og fyldte.

Risene skal være kogt før de kommes i, ja.